Print Friendly Logo
PrintClose

Маунтинбайкът (планинският велосипед) отскоро завоюва територии у нас, но все повече се налага като атрактивна и перспективна спортно-туристическа дисциплина. Далеч от мръсните, шумните и опасни улици и шосета, сред тишината на планинския свят, човек се отморява и разтоварва.

Milka е спонсор на световната купа по планинско колездене и активно подпомага развитието на маунтинбайкът и състезателите в този вълнуващ спорт. Първият олимпийски шампион от 1996г. е все още активен състезател и ръководител на отбора „Трек” подкрепян от марката. Milka насърчава и младите надежди – бъдещи световни шампион, като отделя средства и за младежкият отбор по маунтинбайк на Milka.

В България за маунтинайк са подходящи нашите средновисоки и ниски планини като Средна гора, Верила, Голо бърдо, Плана, Лозенска, Конявска и др. От високите (над 2000 м н.в.) - единствено Родопите и някои по-ниски части от Рила и Стара планина са с добри възможности за безопасното му практикуване. Множеството черни пътища и достатъчното подслони ги правят предпочитан обект за любителите на този вид планинарски спорт. Във високите части на високите български планини може да се практикува само от опитни майстори. Най-добри сезони - лятото и есента (от юни до октомври).